2013BoomfeestdagNordwinCollegeDe nationale viering van de Boomfeestdag 2013 vond op woensdag 20 maart 2013 plaats in Leeuwarden. Aan de nationale Boomfeestdag deed ook het VMBO-groen van Nordwin College mee.

Read MoreLeeuwarden vulde het thema 'Bomen maken gezond!' in door veel aandacht te geven aan de omvorming tot 'Eetbare stad'. Hierin produceren stad en regio lokaal zoveel mogelijk groente, fruit, vlees en vis. Dit leidt tot een steviger relatie tussen producent en consument, gaat onnodige verkeersbewegingen tegen en draagt bij aan de verwezenlijking van de ambitieuze duurzame doelstellingen van de Friese hoofdstad. Bomen zijn ook belangrijk voor een goede biodiversiteit, die natuurlijk een belangrijke rol speelt in onze eigen gezondheid.

Gister stond het binnenplein van het Natuurmuseum Leeuwarden vol met basisschoolleerlingen ter ere van de boomfeestdag. In het museum werd de groenmarkt gehouden. Nordwin College was hierbij aanwezig. Op de foto zie je aan de rechter kant de stand van Nordwin College. Hier werden de stevia plantjes uitgedeeld aan de basisschoolleerlingen. Stevia maakt niet dik en is beter voor het gebit. De honingkruidplantjes zijn door Nordwin College geteeld in de kassen in Leeuwarden. Onze eigen Nordwinnaars; vier leerlingen van VMBO Leeuwarden hebben aan al het publiek laten zien hoe je een kruidentuintje maakt en kunt decoreren.

Het was een zeer geslaagde dag!

Meer informatie:
www.nordwincollege.nl
www.boomfeestdag.nl

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven