Duurzaamheid is belangrijk voor Prinsentuin van Cooth. Zelfs zo belangrijk dat de school ervan droomt om Eco-School te zijn. Eco-School is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. De vmbo-school aan de Tuinzigtlaan werkt momenteel aan verschillende projecten.

prinsentuin van cooth droomt ervan om eco-school te zijnBas Postma is projectleider duurzaamheid bij Prinsentuin van Cooth. Hij merkt dat de samenleving vraagt om innovatieve mensen die op het gebied van duurzaamheid creatief kunnen dromen, denken en doen. "Wij van Prinsentuin vinden dat je daar niet jong genoeg mee kunt beginnen." En met succes, want in 2012 won Prinsentuin van Cooth de eerste duurzaamheidsprijs van vwo- en gymnasiumleerlingen op de Brabant Jongerendag.

Ontwerp de duurzaamste stad

Ontwerp de duurzaamste stad voor Prinsentuin van Cooth. Die opdracht kregen basisschoolleerlingen van groep acht die de vmbo-school bezochten. De leerlingen kunnen mooie prijzen winnen. De hoofdprijs is een dagje uit – met de hele klas – naar Nemo Amsterdam. De twee beste individuele inzenders winnen elk een iPad. Tijdens de open dag op zaterdag 2 maart a.s. zijn de maquettes van de leerlingen te bewonderen en worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Samenwerking met brede school

Prinsentuin van Cooth werkt veel samen met de brede school Huis van de Heuvel, voor het uitvoeren van sommige praktijklessen, maatschappelijke stages en sectororiëntaties. Er zijn wijkdeals gesloten met de gemeente Breda. Eén ervan is het planten van fruitbomen rondom de school. Via het project 'Gezond maakt slim' helpen leerlingen van Prinsentuin van Cooth het schoolplein inrichten met speeltoestellen. Ook het monumentaal groen wordt onderhouden door Prinsentuin van Cooth.

Corsages voor studentengala

Voor het nabijgelegen studentencomplex Easystreet maakten de Prinsentuin-leerlingen onlangs corsages voor het gala van de studenten. Daarnaast zijn de vmbo'ers betrokken bij de aanleg van een eetbare tuin met een moestuin, fruit- en walnotenbomen. Een hovenier helpt de leerlingen daarbij. Het is de bedoeling dat de leerlingen de tuin ook gaan onderhouden. Een ander project is een wijkdeal met de gemeente Breda in de ABC-straten. Daar zijn fruitbomen geplant en er is kerstversiering aangeboden door de school.

Bron: AOC Raad

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven