Pilot DenHaag Eco-SchoolsFonds1818Gisteren, 20 september 2012, was de startbijeenkomst van Eco-Schools voor drie middelbare scholen in Den Haag, Montaigne Lyceum, het Diamant College en Christelijk Gymnasium Sorghvliet. 

De startbijeenkomst vond plaats in het Nutshuis in Den Haag. Elke school was aanwezig met zowel docenten als leerlingen. Na een welkomstwoord van Boudewijn de Blij, directeur van Fonds1818, kregen de drie scholen kregen uitleg over de uitvoering van de zeven stappen en hoorden zij voorbeelden van activiteiten aan de hand van foto's en kwam Rick van Vliet van de International School of The Hague hen vertellen over zijn eigen ervaringen met Eco-Schools. Het eerste gedeelte werd afgesloten met het ondertekenen van de intentieverklaring van Eco-Schools.

Na de pauze werd iedereen aan het werk gezet. Eerst gingen de docenten en leerlingen met elkaar ingesprek over de motivatie om mee te doen aan Eco-Schools , voor hen persoonlijk als de hele school. Ook dachten zij na over welke Eco-Schools thema's bij hen op school de meeste aandacht verdient. 

Daarna schakelde het programma over naar de 'interne competitie'. Binnen elke school wordt dit schooljaar een interne competitie gehouden, waarbij leerlingen plannen/ideeën kunnen indienen om hun school te verduurzamen. Het beste idee, dat wordt gekozen door een jury, kan met geld dat ter beschikking wordt gesteld door de financier van dit project: Fonds1818. Tijdens een brainstorm zijn de eerste ideeën bedacht om de interne competitie vorm te geven.

Bekijk hier de foto's.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven