DvdD2013-WellantCollege BordjeEcoSchools1

Het Wellantcollege heeft 10-10, de Dag van de Duurzaamheid, aangegrepen om om bekend te maken dat Wellantcollege gaat voor Eco-Schools certificering. 

Onderstaande vijf Wellant locaties bijten de spits af:

- Wellantcollege Westplas mavo
-
Wellantcollege Boskoop (vmbo)
-
Wellantcollege Houten (vmbo)
-
Wellantcollege Ottoland (vmbo)
-
Wellantcollege Rijswijk (mbo)

Wellantcollege Westplas mavo heeft het afgelopen jaar al de eerste stappen gezet.Bij de andere vier scholen start het traject de komende maanden.

Eco-Schools certificering: een internationaal keurmerk

Het mooie aan Eco-schools is, dat het een stappenplan biedt waarmee je heel laagdrempelig op school je duurzaamheidsonderwijs kunt inrichten. Activiteiten die al plaatsvinden worden onder de loep genomen met een duurzame bril op. Na het doorlopen van de stappen word je officieel erkend als duurzame school en ontvang je het internationale keurmerk de Groene Vlag. Wereldwijd zijn er meer dan 50 deelnemende landen en 40.000 deelnemende scholen.

Voor de scholen die met Eco-Schools beginnen heeft het Wellantcollege ornament gemaakt van sloophout. Deze wordt op een prominente plek in de school opgehangen. Aan het ornament zitten ijzeren sprieten waaraan je foto's, krantenknipsels e.d. kan vastklemmen. Zo kun je laten zien wat er allemaal gedaan wordt om op locatie te laten zien dat Wellantcollege werkt aan Eco-Schools.

Op de locaties die starten met Eco schools werd onderstaande het College van Bestuur getoond in de hal of aula.

 

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven