Eco-Schools is het internationaal keurmerk voor scholen die verantwoord met duurzaamheid en hun leefomgeving bezig zijn. Wereldwijd zijn er meer dan 50 deelnemende landen en 40.000 deelnemende scholen. Binnen eco-schools werken scholen op 10 thema's aan de continue verbetering van duurzaamheid in de klas en op school. Scholen die aan de eisen voldoen verdienen de Groene vlag.
vlag

Wat gaat de Westplas Mavo doen?

1 We hebben de Climate Neutral Group opdracht gegeven om een 0 meting te maken en te bepalen wat de Co2 footprint van de locatie Westplas Mavo is. Voor meer info: www.climateneutralgroup.com 
2. Wij starten op 8 mei met een speciale bijeenkomst het certificeringstraject. Er is inmiddels een werkgroep ingesteld van leerlingen, docenten, ouders en mensen van de facilitaire dienst. Deze werkgroep gaat op basis van een 7 stappenplan proberen om de school in twee jaar als officiele Eco-school te laten certificeren.

Na de kickoff op 8 mei start deze werkgroep met het uitvoeren van een milieuscan van de school. Op basis van deze scan worden rondom  10 thema's actiepunten bedacht. Deze actiepunten moeten er allemaal toe leiden dat de CO2-footprint van de school steeds kleiner wordt en hopelijk gaat dat zo ver dat dat de school in de toekomst CO2 neutraal genoemd mag worden.3 het uiteindelijke doel is natuurlijk om Duurzaamheid zoveel mogelijk in het lesprogramma te verankeren. Door deze lessen moeten leerlingen inzien en begrijpen dat zij zelf invloed hebben op hun leefomgeving en dat zij door zelf bewuste keuzes te maken kunnen bijdragen aan reducering van de CO2 uitstoot.

De slogan van de Climate Neutral group: "kleine inzichten grote opbrengsten" wil de Westplas Mavo daarom graag uitdragen.

Contactpersoon voor de werkgroep bij onze school is: R. Pordon, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron: Westplas Mavo

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven