Wageningen Borlaug Youth InstituteWageningen Universiteit daagt Eco-teams uit hun initiatieven naar landelijk of zelfs internationaal niveau te tillen. Begeleid door Wageningse studenten ontwikkelen en presenteren leerlingen een advies voor beleidsmakers, wetenschappers en wereldleiders met kans op een reis naar Amerika! Doet uw school mee?

Competitie van Wageningen Universiteit

Ter ere van haar 100-jarig bestaan, biedt Wageningen University & Research dit cadeau aan, aan de bovenbouwleerlingen (havo/vwo) van alle Eco-teams. Kunnen uw leerlingen met hun initiatieven bijdragen aan het grootste vraagstuk van deze eeuw: hoe voeden we onze wereld op een duurzame manier? Dan kunnen ze meedoen aan de competitie van het Wageningen Borlaug Youth Institute, die in 2018 voor het eerst in Europa plaatsvindt.

Van lokaal initiatief tot mondiaal advies

Op donderdagmiddag 8 maart 2018 worden er workshops verzorgd op Wageningen Campus. Hiermee leren leerlingen tot een gegrond advies te komen op basis van hun bevindingen. Dit advies ontwikkelen ze verder onder begeleiding van Wageningse studenten en professoren. Op vrijdag 31 augustus 2018 presenteren ze hun adviezen en oplossingen aan beleidsmakers, wetenschappers, NGOs, bedrijven en wereldleiders om tot oplossingen te komen voor de vraag: hoe voeden we onze wereld op een gezonde, veilige, eerlijke en duurzame manier?

Ook voor profielwerkstukken

Hebben uw eindexamenleerlingen een profielwerkstuk / meesterproef geschreven, waarmee ze kunnen bijdragen aan het wereldvoedselvraagstuk? Dan zijn zij ook welkom op 8 maart en kunnen ze meedoen aan de competitie van 2018. Wie weet winnen uw leerlingen wel de hoofdprijs: een reis naar het Global Youth Institute in Amerika om daar tijdens de prestigieuze World Food Prize hun adviezen uit te brengen!

Zijn uw 4havo en 5vwo-leerlingen op zoek naar een onderwerp voor hun profielwerkstuk? Verwijs ze dan gerust naar de website van Wageningen Borlaug Youth Institute en de pws-startersdag op 24 april 2018 op Wageningen Campus. Ze worden dan geïnspireerd en volgen workshops om tot een goed onderzoeksplan met hoofd- en deelvragen te komen.

Voor meer informatie en op-maat mogelijkheden voor uw school, kunt u contact opnemen met de coördinator van het Wageningen Borlaug Youth Institute: Simone Ritzer +31 (0)317 483490 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie op de website van het Wageningen Borlaug Youth Institute

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven