rvo energiefacturen 1021x580Een nieuw jaar; dat betekent voor velen nieuwe voornemens! Wat zijn jullie groene voornemens voor 2018? De landelijke Green Deal Scholen heeft een tip: check je energiefacturen, dat scheelt 10% op de energielasten!

Controle van de energierekeningen bespaart een school gemiddeld zo’n 10 procent. Dat is een mooi bedrag om te investeren in leermiddelen. Of in verduurzaming van het schoolgebouw.

Berenschot en ICSadviseurs evalueerden in 2017 in opdracht van het Ministerie van OCW de materiële instandhouding en concludeerden dat schoolbesturen gemiddeld 11% meer geld uitgeven dan de vastgestelde normbedragen die zij ontvangen van het rijk. Voor gebouwonderhoud 15% meer en voor energie maar liefst 81%. Over de vergoedingen voor materiele instandhouding (MI) vindt overleg plaats tussen VNG, PO- en VO-raad en het Ministerie. Naast de vraag of de vergoedingen moeten worden bijgesteld, kunnen scholen zelf flink besparen op de energiekosten. Niet alleen door energiebesparende maatregelen te nemen, maar ook door hun facturen goed te controleren.

Lees het hele artikel bij Schooldomein

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven