Wereld WaterdagIn Nederland lijken we vanzelfsprekend over onuitputtelijke hoeveelheden schoon drinkwater te beschikken, grote vervuilingen definitief achter ons te hebben gelaten en veilig achter de dijken te wonen. Maar hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk? Waterwonderengastsprekers kunnen hier meer over vertellen!

Waterprofessionals die hier alles vanaf weten, willen hun kennis graag delen met u en uw leerlingen.

Iedere waterprofessional heeft zijn eigen vakgebied (drinkwater, ecologie, waterveiligheid, internationale samenwerking, rivieren, zuiveringstechnologie, etc). In overleg met u stemt de professional zijn verhaal af op de belangstelling en voorkennis van de leerlingen.

Wereld Waterdag is een mooie aanleiding om op school aandacht te besteden aan een van de belangrijkste levensbronnen wereldwijd: water. Een gastles over de wonderen van de waterwereld kunt u sinds kort kosteloos online boeken op www.watereducatie.nl/gastlessen

Op www.watereducatie.nl/gastlessen is een groeiende database van gastsprekers en ambassadeurs die gastlessen geven voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en/of wetenschappelijk onderwijs. De gastsprekers zijn waterprofessionals van verschillende organisaties uit de watersector zoals het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, drinkwaterbedrijven, waterschappen en diverse waterbedrijven. Iedere gastspreker heeft een eigen expertise en vertelt een eigen verhaal dat hij of zij afstemt op uw wensen. U kunt de juiste gastspreker vinden door te zoeken op thema, doelgroep en regio.

Alle gastsprekers uit onze database krijgen een gastsprekerstraining aangeboden om ze voor te bereiden op de doelgroep waar ze les aan gaan geven en hen de nodige handvatten mee te geven voor het invullen van een leuke gastles.

Wilt u zelf met uw klas een uitgebreider waterproject doen of zoekt u een passend filmpje of een andere leuke wateractiviteit, kijk dan ook op www.watereducatie.nl voor speciale tips en de meest uitgebreide database van lesmaterialen over water.

De gastlessenmatching op www.watereducatie.nl is een initiatief van SME Advies en is onderdeel van het Programma Waterwonderen van het Netherlands Water Partnership. 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven