plaatje kaft whitepaper

Onderwijs2032

Staatssecretaris Dekker is het Platform Onderwijs2032 gestart. Met dit platform wordt een ieder uitgenodigd om mee te denken hoe we het onderwijs het beste aan kunnen laten sluiten op de behoeftes van onze samenleving en de uitdagingen voor de toekomst (zie onsonderwijs2032).

Whitepaper natuur, milieu, duurzaamheid en Onderwijs

Vanuit vele betrokkenen bij Duurzaamheid in het Onderwijs is de behoefte opgekomen om een whitepaper op te stellen en dit aan te beiden aan het Platform, zodat ook duurzaamheid een prominenten plaats krijgt in het toekomstig onderwijs. Meer dan 50 organisaties en 100 personen afkomstig uit wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties hebben hun bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit whitepaper. En daarnaast is er uitgebreid geput uit bestaande literatuur en onderzoeken.

Eco-Schools als voorbeeld in Whitepaper

In het whitepaper wordt bij de Whole School approach ook aandacht geven aan Eco-Schools als instrument. Daarover staat geschreven ‘Zij werken aan duurzaamheid in Curriculum, Corporate, Campus Community en integreren daarmee zowel de lesinhouden, het daadwerkelijk ‘voor-leven’ van duurzame ontwikkeling en het betrekken van externe (kennis)actoren.

En bij de conclusies staat: ‘Deze Whole school approach biedt aan docenten, ouders en omgeving de mogelijkheid om zich te profileren, bijvoorbeeld als co-schools, Unesco-scholen etc. Ouders zullen deze scholen overigens gewoon herkennen als hele goede scholen’

Wij zijn blij met de pluim die de Eco-Schools in dit whitepaper krijgen. En terecht. Maar wij zijn blij met dit brede advies dat neergelegd is bij het platform en de rijksoverheid. Een advies dat veel interessante informatie bevat en wat wij van harte aanbevelen.

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven