Alliantie Shantihaccountmanager Wellantcollege en Helicon Opleidingen

Alliantie Shantih is een initiatief van Roel Opbroek, die zijn marketing gerichte wijze van werken combineert met een manier van denken en doen waarin het respect voor de leefomgeving centraal staat. Hij brengt mensen van jong tot oud, scholen, gemeenten en bedrijven actief samen tegen de achtergrond van duurzaamheid.

Alliantie Shantih vertaalt duurzaamheid naar concreet handelen in denken en doen.

Roel Opbroek begon zijn carrière in de ICT, waarbij hij gaandeweg steeds meer aandacht kreeg voor de menselijke kant van het creëren van succes. Hij nam na een switch naar de wereld van duurzaamheid die ervaring mee en specialiseerde zich in het samenbrengen van partijen. Vraaggericht werken, gecombineerd met creativiteit en innovatie zijn de kenmerken van die aanpak.

Voorbeelden daarvan zijn:

  • Gastlessen en externe activiteiten voor het basisonderwijs, zoals voor zwerfafval en voeding.
  • Een inspirerend programma voor middelbare scholieren van VMBO tot VWO, die lokale bedrijven onderzoeken op de mate van duurzaamheid. Resultaten en aanbevelingen worden door hen aan de directies van de bedrijven gepresenteerd, bij voorkeur in de raadzaal en in het bijzijn van een wethouder en de lokale media.
  • Voor het programma Eco-Schools fungeren als begeleider voor scholen die concrete stappen willen zetten op een bewezen weg naar meer duurzaamheid via 10 thema’s.
  • Binnen een gemeentelijke organisatie en daarbuiten bij diverse partijen zoals particulieren, bedrijven en organisaties vraaggericht inventariseren waar de duurzame kansen liggen. Deze vormen de basis voor een duurzaamheidprogramma dat partijen samen en concreet naar resultaat leidt.

Contact

Alliantie Shantih
Kruisweg 14
2481 NA Woubrugge

www.alliantie-shantih.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0172 51 92 50
06 54 32 40 56

Alliantie Shantih Roel