CNME Maastrichtaccountmanager Maastricht en regio

CNME Maastricht en regio is proactief bezig met het helpen verduurzamen van scholen in de regio. Op 2 november organiseert CNME Maastricht en regio, in samenwerking met het United World College Maastricht, een mini-conferentie voor onderwijsprofessionals, die informatie en inspiratie zal bieden over een duurzame school aan de hand van het programma van Eco-Schools.

De verduurzaming van onderwijs wordt bij steeds meer scholen een uitdaging. De krimp in Zuid-Limburg betekent op veel plekken dat scholen fuseren waarbij locaties ge- of verbouwd gaan worden. Dit biedt mogelijkheden als het gaat om verduurzaming van onderwijs. Het gaat hierbij niet alleen over de technische maatregelen in en rondom een gebouw (o.a. isolatie, energiemaatregelen en verbeteren binnenklimaat) maar zeker ook over het vormgeven van duurzaam onderwijs en het betrekken van de schoolomgeving daarbij.

Een belangrijkste ambitie voor het primair onderwijs is dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en technologie structureel in hun onderwijsprogramma hebben opgenomen. Verduurzaming biedt vele mogelijkheden om dit streven vorm te geven. In Maastricht is het UWC al een eind op weg om Eco-School te worden. Tijdens de bijeenkomst op 2 november, die bedoeld is voor mensen die een professionele binding hebben met onderwijs, maken de deelnemers kennis met ervaringen van een school die op het punt staat de Groene Vlag te behalen (verhaal van het UWC) en het verhaal van een school die pas aan het begin staat van deze certificering (IKC De Geluksvogel).

Meer informatie

CNME Maastricht en regio
Capucijnenstraat 21 C-19
6211 RN Maastricht
043 - 321 99 41

www.cnme.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.cnme.nl/kalender/mini-conferentie-eco-schools

John Steijns
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 51500533

john CNME Maastricht