checkboxStap 0

Intentieverklaring

Eco-Schools start met het tekenen van een intentieverklaring waarin uw school aangeeft dat zij het voornemen heeft een duurzame school te worden en de Groene Vlag van Eco-Schools te halen.

Intentieverklaring De ParadijsvogelMeestal wordt de intentieverklaring getekend door de directeur van de school of locatie. Indien al bekend is welke docenten en leerlingen zitting nemen in de werkgroep, tekenen zij soms ook. Het is leuk om van de ondertekening een officieel moment te maken. Misschien wil uw lokale wethouder milieu of onderwijs wel bij de ondertekening aanwezig zijn. Maak ook een leuke foto van het tekenen van de intentieverklaring! U kunt de intentieverklaring op een centrale plek hangen om te laten zien dat uw school deelnemer is aan Eco-Schools. Over de ondertekening van de intentieverklaring kunt u een stukje schrijven voor op uw website, voor in een nieuwsbrief, schoolkrant of dit op een andere manier wereldkundig maken. De intentieverklaring is onderdeel van het startpakket van Eco-Schools dat u ontvangt na aanmelding.

Tip: sommige scholen gebruiken de ondertekening van de intentieverklaring meteen om de start van het Eco-team te markeren. Zij laten de leden van het Eco-team hun handtekening zetten op een uitvergrote intentieverklaring. Op die manier is het proces meteen in handen gelegd van het Eco-team.