checkgroenStap 7

Eco-code

Iedere Eco-School geeft in zijn een eigen Eco-code op een creatieve en herkenbare manier haar duurzaamheidsstandpunt weer. Hoe deze Eco-code eruit ziet mag u volledig zelf bepalen, bijvoorbeeld een poster, lied, filmpje, (muur)schildering, kunstwerk of gedicht.

Eco code Clusius HeerhugowaardMet haar Eco-code laat elke school op creatieve wijze zien wat zij doen aan/voor duurzaamheid op school. De vorm van de Eco-code is volledig vrij. Het belangrijkste is dat de Eco-code geschikt is voor de leeftijd en het vermogen van uw leerlingen. Het is belangrijk dat leerlingen een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de Eco-code, omdat zij zich hierdoor meer betrokken en verantwoordelijk voelen bij de waarden die de code omschrijft. Het is aan de werkgroep om jaarlijks te bepalen of de Eco-code nog voldoet, deze aan te passen of een nieuwe te ontwikkelen.

Het is goed de Eco-code een prominente plek te geven in de school, bijvoorbeeld bij de ingang, in gemeenschappelijke ruimten, lokalen en de leraarskamer) zodat iedereen de code (her)kent. De Eco-code kan worden gepresenteerd aan leerlingen, ouders, (plaatselijke) pers en andere geïnteresseerden.