Arjan Luciusaccountmanager

Joost Barendrecht zet zich als zelfstandige in om scholen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en bedrijven de omslag naar duurzaam handelen te laten maken. Van de aanpak van zwerfafval tot meer circulair werken, de aanleg van een groen schoolplein of natuur inclusief bouwen: Joost kan op diverse terreinen je verder helpen.

Joost Barendrecht heeft lang gewerkt bij een ingenieursbureau, waarbij het vooral ging om de technische aanpak van milieuproblemen, zoals bodemverontreiniging en de groeiende hoeveelheid afval. De echte oorzaak van de problemen werd daarmee niet weggenomen en Joost besloot circa 10 jaar geleden om zich veel meer te gaan richten op het voorkómen van de problemen. Zijn visie daarbij is dat de oplossingen voor het oprapen liggen: als we maar goed kijken naar hoe natuurlijke systemen werken, welke ingenieuze oplossingen er in de natuur zijn ontwikkeld, hoe er in de natuur wordt samengewerkt en hoe we onze natuurlijke hulpbronnen kunnen behouden. Principes als in kringlopen werken, streven naar (bio)diversiteit, effectiviteit in plaats van efficiency en aanpassen aan de omgeving hebben het leven op aarde in miljarden jaren zich laten ontwikkelen.

Ook voor ons als mensen is het zaak ons aan die principes te houden, anders zal de leefbaarheid snel achteruit gaan. Duurzame ontwikkeling is niets anders dan ons weer aansluiten bij hoe de natuurlijke systemen op aarde werken en Joost Barendrecht wil je er graag bij helpen om dit vorm te geven voor je eigen situatie.

Contact

www.linkedin.com/in/joostbarendrecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 - 20 94 52 09

Joost Barendrecht

Doe ook mee en behaal de Groene Vlag!