Kies een thema

  • thema afvalAfval & grondstoffen
  • thema communicatieCommunicatie
  • thema energieEnergie
  • thema gebouwGebouw & omgeving
  • thema hygieneGezondheid & hygiëne
  • thema groenGroen
  • thema mobiliteitMobiliteit
  • thema veligheidVeiligheid & burgerschap
  • thema voedselVoedsel
  • thema waterWater

4. Kwaliteitsonderwijs4. Kwaliteitsonderwijs7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e7. Betaalbare en duurzame e

Waar mensen leven en werken, wordt afval geproduceerd. Scholen vormen daarop geen uitzondering. Dat wordt een steeds groter probleem: al dat afval vervuilt de leefomgevingen van ons en andere dieren. In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer (plastic) afval en ook het land is zeer vervuild. Dit leidt tot ernstige verontreiniging, die ons allemaal treft.

Door op school aandacht te besteden aan afvalvermindering en afvalscheiding, groeit het (afval)bewustzijn bij leerlingen en personeel. Bovendien heeft het voor scholen financiële voordelen om de hoeveelheid afval te verminderen: zo kan er worden bespaard op afvalheffing door zuinig en creatief om te gaan met materialen.

duologo supporter van schoon eco schoolsWord ook Supporter van Schoon!

Zie jij ook het belang van een schone leefomgeving zonder zwerfafval? Doe jij met liefde wat extra’s voor jouw buurt? Dan ben jij stiekem al een Supporter van Schoon! Via de website van Supporter van Schoon kun je je gratis aanmelden om Supporter van Schoon te worden. Je krijgt dan een eigen account. Met dat account kun je acties aanmelden en delen. Ook kun je er voor jullie school (gratis) materialen mee bestellen om de actie te ondersteunen.

Supporter van Schoon is themapartner van Eco-Schools Nederland op het gebied van Afval & grondstoffen.

Wat kunnen scholen doen?

Hoe kun je als Eco-School werken aan het thema Afval & grondstoffen? Volg de Eco-Schoolsgastles 'Afval & grondstoffen' voor een introductie op dit thema. Deze kun je gratis aanvragen bij jullie Eco-Schoolsbegeleider. Veel scholen nemen de scorekaart Afval & grondstoffen van de Eco-scan daarna als leidraad om te bepalen waarmee ze aan de slag gaan. Hebben jullie de Eco-scan (stap 2) dit jaar al uitgevoerd?

Aan de slag met afval

Benieuwd naar meer tips en trucs op het gebied van Afval & grondstoffen? Kijk op www.aandeslagmetafval.nl of zoek via GroenGelinkt in een grote database met nog vele andere educatieve producten.

zoek meer groengelinkt

header aan de slag met afval


Groepsfoto
Groepsfoto Groepsfoto
Afvalmodeshow
Afvalmodeshow Afvalmodeshow
Helen Parkhurst - ...
Helen Parkhurst - Groene Vlag Helen Parkhurst - Groene Vlag
Litter Less
Litter Less Litter Less