Lentiz LIFE (3).jpg

Met de blik naar buiten

Voortgezet onderwijs
bliknaarbuiten_logo
Datum: 26 september 2019 09:30

Op donderdag 26 september organiseert de coöperatie Leren voor Morgen in samenwerking met O3-effect het eerste landelijke voortgezet onderwijs evenement voor de onderwijsinnovatie van deze tijd: leren voor duurzame ontwikkeling. Het evenement vindt plaats in het meest duurzame gebouw van de zuid-as in Amsterdam, Circl.

Voor wie

Docenten, schoolleiders en bestuursleden uit het voortgezet onderwijs worden op dit evenement geïnspireerd om de maatschappelijke trends en ontwikkelingen te vertalen naar hun onderwijs. Daarnaast geeft het beelden en antwoorden op de stelling dat leren voor duurzame ontwikkelingde onderwijsinnovatie van deze tijd is.

Thema’s

  • Trends en ontwikkelingen in demaatschappij
  • Betekenisvol en actueel onderwijs
  • De 6 elementen van leren voorduurzame ontwikeling
  • De Sustainable Devolopment Goals (SDG’S) als richting voor het onderwijs
  • Vormgeven aan innovatieprocessen
  • Good practices
  • Onderwijs als co-creatie

Waarom

De afgelopen paar jaren beseft desamenleving steeds meer dat de wereldsnel veranderd o.i.v. technologisering,klimaat- en migratievraagstukken. We bevinden ons in een maatschappelijke en economische transitie die zich beweegt van een lineaire - naar een circulaire economie. Hoe gaan we hiermee om en welke rol kan het onderwijs hierin vervullen? Waar leiden we onze leerlingen voor op?

Hoe

Verschillende mensen uit bedrijven, instellingen en het onderwijs geven invulling aan het evenement. Een multidisciplinair perspectief op de toekomst en onderwijs.

Wat

Een divers programma met verschillende werkvormen geeft de bezoekers een inspirerend beeld van de onderwijstoekomst.

Extra leuk: het Eco-team van het Ashram College in Alphen aan den Rijn zal ook bij deze bijeenkomst aanwezig zijn! 

Kijk hier voor het volledige programma en meld je hier aan.

 

Powered by iCagenda