Zone.college Twello (2).jpg

NVON Congres

Voortgezet onderwijs
Datum: 14 maart 2020 09:30 - 18:00

Wil je als docent meer inspiratie opdoen over het leren voor duurzame ontwikkeling? Kom dan naar het lustrumcongres van de NVON op zaterdag 14 maart a.s.

Om het 45 jarig bestaan van de NVON te vieren organiseert de lustrumcommissie een congres rondom duurzaamheid. Het congres is geschikt voor Bètadocenten en toa's van het vmbo, havo en vwo. Keynotespeakers zijn: Arjen Wals (Unesco hoogleraar duurzaamheidsdidactiek WU), Arnold Bregt (Hoogleraar Geo-Information Science WU) en Jan-Willem Erisman (Directeur Louis Bolk instituut).

Programma

Arjen Wals start het programma met een openingslezing met als onderwerp: “Onderwijs in relatie tot duurzaamheid is een kwestie van leren zien hoe de vakinhoud altijd raakt aan duurzaamheid”. Hierna kun je kiezen voor verschillende vakinhoudelijke workshops. Zo zijn er workshop die ingaan op waterstof uit de woestijn, de relatie tussen genetica en duurzaamheid en duurzame ontwikkeling in de natuur- en scheikunde les. Je kunt ook kiezen voor workshops met een vakoverstijgende benadering. Denk aan de nieuwe leerlijn duurzaamheid bij voorbeeld Technasiumonderwijs en het vak nlt. Op de markt komen diverse organisaties waar je materialen kunt verzamelen voor directe toepassing in de klas of school: van (digitale) lesmaterialen tot leerling activiteiten of schoolinterventies.

Informatie en aanmelden

Meer informatie of aanmelden kan via www.nvon.nl/nvon-congres.

 

Powered by iCagenda