Aeres Nijkerk (2).jpg

Internationale Conferentie Water Science for impact

Voortgezet onderwijs
Datum: 18 oktober 2018

Unieke kans voor docenten om, al dan niet met leerlingen, deel te nemen aan de internationale conferentie “Water Science for Impact” op 18 oktobera.s. in Wageningen. Wageningen University & Research organiseert deze conferentie als onderdeel van haar 100-jarig bestaan. Tijdens de conferentie wordt een speciaal programma georganiseerd voor docenten en leerlingen uit de bovenbouw van het vwo. Als docent kun je kiezen om zelf langs te komen en deel te nemen aan de conferentie, of je kunt je leerlingen mee laten doen aan de essaywedstrijd “Klimaatverandering, waterstress, muskieten, conflicten en migratie”.

Het Food Valley Netwerk VO HO biedt deze conferentie gratis aan voor docenten en hun leerlingen.

Inspirerende dag voor VWO docenten in de bèta of gamma vakken

Kom je alleen? Dan schrijf je je in als docent. Dan kun je op 18 oktober deelnemen aan de conferentie. Er zijn rondleidingen in diverse labs waar je uit kunt kiezen, er is een escaperoom op het terrein, waar deelnemers geconfronteerd worden met problemen op het gebied van water schaarste, voedsel productie, conflicten en migratie, en je kunt luisteren naar inspirerende lezingen.

Uitdagende essaywedstrijd voor bovenbouw VWO

Wil je ook graag leerlingen meenemen? Dan besteed je in het eerste blok van het nieuwe schooljaar in de les aandacht aan het onderwerp “Klimaatverandering, waterstress, muskieten, conflicten en migratie” en laat je je leerlingen in groepjes essays schrijven die meedingen in de wedstrijd. Op 18 oktober kom je met je leerlingen naar Wageningen, waar jullie de finale bijwonen van de wedstrijd. De leerlingen die de uitgekozen essays hebben geschreven, zullen hun essay presenteren voor de vakkundige jury en het beste essay zal een prijs ontvangen. Tijdens de lunch kunnen de leerlingen deelnemen aan een rondleiding, waarna de prijsuitreiking volgt. Uiteraard is er een feestelijke afsluiting.

Meer informatie en aanmelding

Wil je meer weten over deze conferentie, de essaywedstrijd, of jezelf of je klas aanmelden? Bezoek dan de website.

 

Powered by iCagenda