Aeres Nijkerk (2).jpg

Het is meivakantie! Misschien is jullie vakantie vorige week al begonnen of hebben jullie volgende week nog een week vakantie. Het is in ieder geval tijd voor leuke uitstapjes. Om in de thema’s van Eco-Schools te blijven, hebben we vijf leuke groene uitjes op een rijtje gezet!

1. Naar watermonsters zoeken in het Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van zoet water. Deze meivakantie kun je in dit museum je eigen shampoo maken en zoeken naar watermonsters. De gevangen monsters kun je in het Waterlab bekijken onder een microscoop en aan de hand van een zoekkaart kun je ontdekken welke jij gevangen hebt.

Waar? Arnhem, Gelderland

Wanneer? Het hele jaar door geopend op dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur

Meer informatie over het Nederlands Watermuseum 

2. Plantenspeurtocht in de Hortus

Weet jij hoe hoog de hoogste boom ter wereld is? In de Hortus kun je nu de Plantentoppers- speurtocht doen. De Hortus is een botanische tuin in Amsterdam. Op de Plantentoppers-plattegrond staan 15 recordhouders uit de plantenwereld en natuurlijk de plekjes in de Hortus waar je ze kunt vinden. Ook kun je de Plantenkracht – speurtocht doen. In deze speurtocht maak je kennis met de geneeskrachtige werking van planten. In het speurboekje staan dossiers van verschillende patiënten. Deze patiënten hebben allemaal een andere kwaal. Aan jou de taak om in de huid te kruipen van de dokter en de juiste medicinale plant te zoeken die de patiënt kan helpen bij de genezing.

Waar? Amsterdam, Noord-Holland

Wanneer? Iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over de Hortus 

3. Speurtocht in tropische tuin

Ben jij niet bang voor een loslopende leguaan of een overstekende schildpad? Ga dan in de Orchideeën Hoeve samen met Kees Kaas op speurtocht en ontdek het park via avontuurlijke wildpaden en touwbruggen. Onderweg kom je uiteraard langs de waterrijke speeltuin en het nieuwe verblijf van de zes stokstaartjes die nog maar sinds kort in de Orchideeën Hoeve leven. De Orchideeën Hoeve is een tropische tuin met een bijzondere collectie van planten en dieren.

Waar? Luttelgeest, Flevoland.

Wanneer? Elke dag geopend van 09:00 tot 18:00 en op zondag van 10:00 tot 18:00.   

Meer informatie over de Orchideeën Hoeve

snail 4144249 640

4. Aan de slag met insecten

Weet jij het verschil tussen een krekel en een sprinkhaan? Het Educatief Centrum op Kinderboerderij de Vliert heeft levende krekels en sprinkhanen om te bekijken en je kunt een echt insectenhotel bouwen. Ook komt er een imker leuke weetjes over bijen vertellen.

Wanneer? Donderdag 2 mei 2019 - 13:30

Waar? Wijk bij Duurstede, Utrecht.

Meer informatie over Kinderboerderij de Vliert

5. Het keringhuis

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de indrukwekkende Maeslantkering. In het weekend en tijdens schoolvakanties en feestdagen kun je een instaprondleiding reserveren. Een gids vertelt je dan alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna wordt je meegenomen naar het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk.

Wanneeer? Het informatiecentrum is maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 - 16:00 uur en in het weekend van 11:00 - 17:00. Kijk voor de tijden van de instaprondleiding op de site.

Waar? Hoek van Holland, Zuid-Holland

Meer informatie over het Keringhuis