Bosseschool (4).jpg

Het einde van het schooljaar is in zicht, wat betekent dat het bijna zomervakantie is! Maar hoe overleef je nu de zomervakantie zonder Eco-Schools? Geen nood! Wij hebben vijf leuke duurzame uitstapjes voor jou op een rij gezet die je in de zomervakantie kunt doen. Veel plezier!

  1. Naar het zwembad

Is het mooi weer en wil je lekker in een buitenzwembad zwemmen? Het water in zwembad De Doetse Kom in Giessenburg (Zuid-Holland) wordt verwarmd met behulp van 120 zonnepanelen en het water in zwembad de Peppel in Ede (Gelderland) wordt op een natuurlijke manier gezuiverd.

Meer informatie:
Zwembad de Peppel 
Zwembad de Doetse Kom

  1. Ontdek de natuur

Het Boomkroonpad in Drouwen (Drenthe) is een spannende route door de natuur. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Voor de kleintjes is er ook een kabouterpad, waar je zelf kunt ontdekken waar de kabouters wonen. 

Meer informatie:
Het Boomkroonpad

  1. Expeditie Robinson

Ken je het tv-programma Expeditie Robinson, waarin mensen moeten overleven op een onbewoond eiland? Bij Adventure Twente in Enschede (Overijssel) kun je dit nu ook zelf meemaken en d.m.v. proeven tegen elkaar strijden!

Meer informatie:
Adventure Twente

Geit klein

  1. Knuffelen met geitjes

Bij de Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos zijn er naast geiten ook kippen, varkens, koeien en paarden te vinden. In het café kun je iets drinken en er is zelfs kaas te koop die op de boerderij gemaakt is! Ook kun je varen door het Amsterdamse bos met een kano of waterfiets.

Meer informatie:
Geitenboerderij Ridammerhoeve
Kanoverhuur Amsterdam

  1. Een filmavond

Is het een avond slecht weer? Organiseer dan met je familie en vrienden een filmavondje! Doe de kaarsjes aan, maak een bak popcorn en zet een mooie natuurfilm op. Een goeie tip is de Netflix serie Our planet.