Zevensprong_Houten_9-10-2019 (48).jpg

Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat heeft de ambitie om Nederland voorop te laten lopen in de transitie naar een circulaire economie (CE) en wil deze gerealiseerd zien in 2050.

De Coöperatie Leren voor Morgen is benaderd voor het ontwikkelen van een aantal tools om het onderwijs bij deze ambitie te betrekken. Daarvoor is het programma Circular Skills opgezet.

242
 
Vanuit dit project wordt een onderwijshandleiding ontworpen, aan de hand waarvan docenten in de bouw en installatietechniek van vmbo, mbo en hbo het circulaire talent bij hun leerlingen en studenten kunnen helpen ontwikkelen. Om tot een gedegen en relevante handleiding te komen organiseren we een drietal ontwerpsessies, met ondernemers, studenten, ambtenaren en docenten van vo, mbo en hbo.
 
Met plezier nodigen we je uit voor de 3e ontwerpsessie op woensdag 10 november van 15.00-16.30.  De sessie vindt ONLINE plaats.

Nadat we in de eerste sessie met elkaar de vraag hebben verkend waarom circulair skills belangrijk zijn, en wat de bouwsector en het onderwijs met circulair talent willen bereiken, staat nu de vraag centraal: hoe organiseren we ruimte voor het ontwikkelen van circulaire vaardigheden in het onderwijs? De onderwijshandleiding beoogt een integrale aanpak te bieden om het leren voor een circulaire economie in het onderwijs te verankeren.

We verwachten weer een interessante sessie en hopen dan ook van harte dat je erbij kunt zijn! 

Aanmelden kan via een e-mail aan Anne Remmerswaal (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je ontvang dan een link voor de sessie.