Eco-Schools4.jpg

Op 1 april deelden wij dat het ministerie van OCV het eindelijk voor elkaar heeft: het nieuwe vak klimaatkunde! Een 1 april grap, maar wel een met een boodschap! Met Eco-Schools zorgen wij er namelijk voor dat duurzaamheid een vaste plek krijgt op scholen. Van een vak als klimaatkunde worden wij dan ook erg blij, maar dat is er (nog) niet. Maar misschien.. ooit.. 

Lees hieronder het originele nieuwsbericht

 

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft het eindelijk voor elkaar. Het vak aardrijkskunde dat gegeven wordt op Po en Vo-scholen zal vanaf schooljaar 2019/2020 worden vervangen door het vak klimaatkunde.

De klimaatstakingen gaven de doorslag

Tijdens de klimaatstakingen hebben leerlingen laten zien dat er zoveel interesse is in het werken aan een beter klimaat, dat er besloten is om er een echt schoolvak van te maken. Met het veranderende klimaat is het vak aardrijkskunde gewoonweg niet toereikend genoeg. Bij klimaatkunde komen onderwerpen aan bod die op dit moment belangrijk zijn. Zo leer je wat er met de ijsberen gebeurt wanneer de ijskappen smelten, hoe je spullen kunt maken van plastic afval en hoe je een ecosysteem maakt in een glazen pot. Op dit moment worden alle docenten aardrijkskunde bijgeschoold zodat zij vanaf volgend schooljaar kunnen starten met het nieuwe vak klimaatkunde.

Wil je met jouw school kans maken op een gratis lespakket? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Basiskennis klimaatkunde