Eco-Schools4.jpg

Op vrijdag 1 november is de Wereld Water Challenge in Madurodam. De Wereld Water Challenge is een evenement opgezet voor de onderbouw (voornamelijk derdejaars) van het voortgezet onderwijs. Scholen die deelnemen aan Eco-Schools kunnen gratis deelnemen aan de Wereld Water Challenge, dit betekent dat ook de busreis van de school naar Madurodam gratis is.

De Wereld Water Challenge

Tijdens de Wereld Water Challenge zijn er verschillende doe-activiteiten, ook wel WaterXperiences genoemd, allemaal gerelateerd aan water. Dit jaar vindt de Wereld Water Challenge plaats in Madurodam. De WaterXperiences zijn heel divers, variërend van het fysiek droog maken van een polder tot het bouwen van een brug van spaghetti, maar ook een quiz die laat leerlingen inzien dat waterschaarste opgelost kan worden door te praten met verschillende stakeholders, of een debat over regelgeving in Europa. Verschillende bedrijven laten hun specialiteiten zien rondom water.

2019 09 30 WereldWaterchallenge

Het programma

Het gehele programma van de Wereld Water Challenge bestaat uit een optionele gastles op school georganiseerd in samenwerking met WaterEducatie.nl. Op vrijdag 1 november 2019 bestaat het programma uit een één uur durende excursie en een twee uur durend bezoek aan de WaterXperience in Madurodam. De locatie van de excursie is afhankelijk van de rijroute van de school naar Madurodam, waarbij rekening wordt gehouden met het minimaliseren van de reistijd. Voorbeelden van excursies zijn het bezoeken van een werf of een waterzuiveringsinstallatie. Meer informatie over het programma is te vinden op http://wereldwaterchallenge.nl/programma/

Aanmelden

Willen jullie deelnemen aan de Wereld Water Challenge? Meld leerlingen en begeleiders dan snel aan via http://wereldwaterchallenge.nl/aanmelden-scholen/. Voor scholen aangesloten bij één van de VO-HO netwerken, GLOBE scholen en/of Eco-Schools is het evenement gratis en bestaat een no-show-fee van €200. Scholen niet aangesloten bij VO-HO, GLOBE scholen of Eco-Schools wordt een eigen bijdrage van 25% voor de busreis gevraagd (buskosten bestaan uit ongeveer €90 per ingehuurde uur).