De zomervakantie staat al bijna voor de deur. Een mooi moment om eropuit te gaan en je te laten inspireren door toffe duurzame evemementen. Of wellicht is er nu eindelijk tijd om er een boek bij te pakken. We delen graag een aantal kijk, lees en doetips rondom duurzaamheid en onderwijs met je. 

Zero waste week

Deze week is het Zero waste week. De hele week vind je rondom Brabant duurzame evenementen rondom het verminderen van afval en circulaire economie. Ga naar de dansvoorstelling over water, maak je eigen droogshampoo of kijk naar de film Onder het maaiveld! 

fashion for good

Beeld via Fashion for Good

Een duurzaam museumbezoek

Een dagje museum is bij uitstek geschikt om als docent op een leuke manier wat inspiratie op te doen voor het volgende schooljaar! Bij Fashion for Good leer je over de textielindustrie. Hier vind je de laatste technische ontwikkelingen rondom duurzame mode. Bij Museum-Omniversum staat de One Planet Expo in het teken van de Sustainable Development Goals. In de One Planet Dome kijk je natuurdocu’s alsof je het zelf meemaakt. 

Luister naar de Regenerative Education Podcast

Hoe ziet onderwijs er in de toekomst uit? Wat willen we leerlingen meegeven? In deze podcast gaat Bas van de Berg, lector Haagse Hogeschool, steeds met een andere gast in gesprek over duurzaam onderwijs. 

Boeken voor in de koffer

In de Donuteconomie legt Kate Raworth uit hoe onze economie uit zou moeten gaan van de sociale en ecologische grenzen van de aarde.

Wat kunnen we leren van inheemse mensen over de natuur? Robin Wall Kimmerer deelt in Braiding Sweetgrass een combinatie van haar Inheemse kennis en wetenschappelijke kennis en legt uit hoe deze soorten kennis elkaar juist kunnen versterken om zo duurzamer en rechtvaardiger met de wereld om te gaan.

Meld je aan voor de Eco-Schools Inspiratiedag!

Na de zomer ben je natuurlijk toe aan nog meer inspiratie om je in te zetten voor duurzame stappen in het onderwijs. Kom dan naar de Eco-Schools inspiratiedag! Op 11 oktober komen we samen  bij Aeres Hogeschool Almere voor een dag vol netwerken, workshops en inspiratie. Het thema van dit jaar is 'Natúúrlijk!', waarbij een speciale focus ligt op biodiversiteit en natuur in en om je school. Alle Eco-Teams zijn welkom, dus docenten, studenten en medewerkers. Meld je gratis aan via deze link!