Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Wil je samen met Maltese Eco-Schools aan een project over circulaire economie werken? Denk aan e-mails, vergaderingen op virtuele platforms en projectwerk. Daarbij wordt de taal Engels gebruikt. Als je interesse hebt, lees dan gauw verder!

Een circulaire economie is een economisch systeem dat gericht is op het elimineren van afval en dat gericht is op het continue gebruik van hulpbronnen, waarbij vervuiling en koolstofemissies tot een minimum worden beperkt.

Maltese 3

Kan een model van circulaire economie worden toegepast in onze Eco-Schools?

Verschillende thema's, waaronder voedsel, water, textiel en afval, zijn naar voren gebracht door verschillende primaire en secundaire Maltese Eco-Schools in hun inspanningen om aan dit project te werken, in samenwerking met de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Malta. Daarom zoeken we scholen van Eco-Schools Nederland om ideeën en acties hierover te delen.

Maltese 1

De lancering van dit project vond plaats op vrijdag 21 februari in St Dorothy's Senior School, Zebbug, waar de zeer gemotiveerde 'EkoSkola-leden' demonstreerden hoe ze hun veld bewerken om verse, lokale, pesticidenvrije producten rechtstreeks aan hun schoolgemeenschap te produceren. De studenten halen dagelijks de organische afvalstroom op en maken er compost van, die ze vervolgens gebruiken voor hun bodem. Ze verzamelen gebruikte papieren zakken en gebruiken absoluut geen plastic als verpakking. Geen transportkosten en geen uitstoot van de te leveren producten aan de consument. Bovendien gaat de financiële winst van deze ondernemersactiviteit naar andere duurzaamheidsprojecten.

Interesse?

Als je interesse hebt om samen te werken met een Maltese school, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze horen graag jullie ideeën!