Coöperatie Leren voor Morgen organiseert donderdag 3 november van 13:00 tot 17:00 (locatie volgt) de ‘Circular Skills Meetup’. Een inspirerende en interactieve middag voor docenten, lectoren, practoren, schoolleiders én mensen uit het bedrijfsleden en de overheid in het teken van (samen) leren in transities.

Doel
Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we duurzaamheidstransities in de regio samen het hoofd kunnen bieden. Deelnemers zijn welkom om vraagstukken in te brengen waar we met elkaar op gaan verdiepen. Daarbij worden we geholpen door verschillende transitie-experts.

Aanleiding
We staan voor grote uitdagingen. Wereldwijd raken grondstoffen op, verdwijnt biodiversiteit, wordt water schaarser en meer vervuild, zijn samenlevingen diep verdeeld over de toekomst en overheden in crisis met systemen die niet meer werken. Onze oude manier van denken en doen reikt niet ver genoeg om deze grote, ingewikkelde transities het hoofd te bieden. In het onderwijs zijn we op zoek naar manieren om aan te sluiten bij deze ontwikkelingen. Om leerlingen en studenten bewust te maken, hen andere vaardigheden mee te geven en om bij te dragen aan de transities die spelen in onze omgeving.

De Meetup
De Meetup is hét event voor onderwijsprofessionals die aan transitievraagstukken werken. Samen onderzoeken we welke thema’s er spelen, hoe je kunt innoveren en wat de volgende stap is in jouw zoektocht. We werken aan onderwijsinnovatie, om leerlingen en studenten nieuwe vaardigheden bij te brengen door in de praktijk aan transitievraagstukken te werken. We zijn een gemeenschap van onderwijsprofessionals en andere experts die daarvoor de handen ineen slaan en samen op ontdekkingstocht gaan.

Ook vmbo-leerlingen, studenten of partners van buiten de school zijn welkom. Meld je dus vooral aan! Dit kan via deze link.