International School Amsterdam (16).jpg

Afgelopen dinsdag kregen wij het afschuwelijke verdrietige bericht dat onze collega Roald Severens is overleden. Roald greep ieder houvast aan, om alles uit het leven te halen en om dat te blijven doen. Helaas was het hem niet gegund om dat nog langer te blijven doen.

Roald was er altijd met positieve energie, doorzettingsvermogen en enthousiasme, maar bovenal zien wij hem als een hele lieve en integere man. Hij heeft keihard gewerkt om mooie programma’s gerelateerd aan duurzaamheid in het onderwijs een succes te maken, en dat lukte. Rond Afval op School en Eco-Schools is er nu echt een verandering gaande bij scholen, hetgeen zelfs in de internationale samenwerking opgepakt wordt. En als geestelijk vader heeft Roald vanuit de Coöperatie Leren voor Morgen het programma Duurzame Docent opgezet, waar nu zo’n 200 docenten inspiratie bieden voor anderen. Hiermee zette Roald het werk voort dat hij daarvoor o.a. bij Artis, Greenpeace, als docent aan het Casparus College Weesp en de gemeente Rotterdam heeft neergezet. Roald was nog lang niet klaar.

2019 11 01 Roald 2

Roald was als collega warm en echt. Hij luisterde als geen ander en kon je zo weer verder helpen. Wij vinden de zin in de rouwkaart ‘onze levens waren beter met jou erin’ dan ook heel erg treffend, want dat was zo! Jij hebt mensen veel geleerd, zowel over duurzaamheid én als mens. Deze rijkdom koesteren wij en geven wij door. Voor je collega’s bij SME blijf je die dierbare collega met wie we naast het werk ook sportten of een biertje dronken. Wij nemen jou en jouw inspiratie mee op onze reis naar duurzaam onderwijs en in onze levens. Wij zullen jouw laatste les: ‘Haal alles uit het leven! in praktijk brengen!

Roald dank je wel, wij missen je.

Op dinsdag 5 november is de herdenking voor Roald in de aula van crematorium Domstede. Wil je hier bij zijn? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 - 635 89 00.