Lentiz LIFE (3).jpg

Vanaf vandaag is de ‘Eco-Schools’ app voor alle Eco-Schools beschikbaar in Google Play en de App Store. Daarmee kan de Eco-scan volledig op de smartphone worden uitgevoerd en wordt het eenvoudiger om te bepalen hoe duurzaam de school al is. De app is ontwikkeld samen met Eco-Schools uit vijf verschillende Europese landen. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Minder papierwerk

De Eco-Scan is een belangrijke stap in het programma van Eco-Schools. Leerlingen en docenten bepalen daarin samen op welke duurzaamheidsthema’s hun school al goed scoort en bij welke thema’s ruimte is voor verbetering. Het gronding uitvoeren van de Eco-scan was tot nu toe behoorlijk wat (papier)werk. De nieuwe app maakt het uitvoeren van de scan veel eenvoudiger en duurzamer.

Leerlingen en docenten voeren met hun telefoon in de hand de scan uit. De resultaten worden automatisch verzameld in het bijbehorende dashboard, waar de resultaten na het invullen van alle stellingen kunnen worden gedownload en geanalyseerd. Dat is wel zo makkelijk. De resultaten vormen de basis voor het kiezen van de thema’s en het maken van het actieplan voor de school.

Het gebruik van de app heeft dus verschillende voordelen. Naast dat het gebruik van de app zorgt voor papierbesparing en daarom duurzamer is, is het ook mogelijk de resultaten van je school te vergelijken met andere scholen en creëert het één duidelijk overzicht.

Eco Schools app

Ga ook aan de slag met de app

Vanaf vandaag is de (Engelstalige) app ‘Eco-Schools’ voor alle Eco-Schools beschikbaar in Google Play en de App Store. De app ook gebruiken? Neem als docent dan eerst contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld de naam van de school en de locatie. De docent van het Eco-team ontvangt dan binnen twee werkdagen toegang tot het dashboard. Vervolgens kun je aan de slag: op het dashboard maakt de docent een unieke PIN-code aan waarmee leden van het Eco-team de Eco-scan in de app kunnen invullen.

Nog even alles duidelijk op een rijtje? Een handleiding is hier te vinden.

Ontwikkeld met scholieren

De app is vanuit Eco-Schools Nederland ontwikkeld samen met scholieren van vijf middelbare scholen uit Nederland, Frankrijk, Zweden, Hongarije en Griekenland. Dat gebeurt binnen het internationale AGREE-project. Het project wordt ondersteund vanuit het Erasmus+ programma van de Europese Unie, omdat het een internationaal project is, is de app alleen beschikbaar in het Engels. Lees meer over het project op http://www.erasmus-agree.eu/ of over de ontwikkeling van de app in dit artikel

Wil je de app ook gebruiken of heb je vragen? Dan horen wij dat graag! Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.