Zone.college Twello (2).jpg

Bijna 20 miljoen leerlingen werken wereldwijd met de Eco-Schoolsaanpak aan een duurzame toekomst. Dit jaar bestaat het programma 25 jaar en dat gaan we vieren: in Nederland! We zoeken partners die dit met ons mede mogelijk willen maken.

2019 01 22 De internationale Eco schoolsconferentie komt naar Nederland 5

Duurzaam denken en doen verankeren in het DNA van leerlingen, docenten en de school als geheel: dat is de droom van Eco-Schools. En die droom maken wij waar. Het internationale programma wordt door bijna 20 miljoen leerlingen op 52.000 scholen in 69 landen uitgevoerd. En dit jaar bestaat het programma 25 jaar. Een feestelijk moment dat we met alle deelnemende landen vieren in Nederland. Een prachtige kans voor ons als land om te laten zien hoe wij dit doen en te leren van ervaringen van andere landen.

De conferentie

November dit jaar ontvangen wij bijna 100 internationale gasten in Den Haag. Vier dagen lang draait alles om duurzaamheid in het onderwijs. Het belooft een unieke conferentie te worden met internationale aandacht voor Nederland. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het uitwisselen van ervaringen en het afspreken van internationale afspraken.
  • Haagse scholen die aan de andere landen laten zien wat zij doen aan duurzaamheid op school.
  • Het presenteren van de nieuwe app waarmee scholen kunnen scannen hoe duurzaam hun school is.
  • Het organiseren van een duurzaamheidsmarkt, waarbij ondernemers een podium hebben voor hun duurzame producten en duurzame bedrijfsvoering. Duurzaam Dutch Design komt zo onder de aandacht van het onderwijs wereldwijd.

‘Positive handprint’

Met de enorme uitdagingen voor de mensheid is er een grote urgentie om positieve actie te ondernemen. De Sustainable Development Goals (SDG’s) geven ons een visie op onze gemeenschappelijke toekomst. Ze stellen ons een agenda voor om concreet aan de slag te gaan voor een duurzame aarde.

2019 01 22 De internationale Eco schoolsconferentie komt naar Nederland 4

Eco-Schools biedt de hands-on ervaring en vaardigheden om de wereldwijde duurzaamheidsdoelen op je eigen school en in de buurt invulling te geven. Met de bijna 20 miljoen leerlingen en 1,4 miljoen docenten wereldwijd maken we werk van duurzame ontwikkeling. Oftewel: ‘Decrease your footprint. Increase your handprint!’ De handafdruk staat symbool voor de overtuiging dat we het verschil kunnen maken met kleine en grote acties: of dat nu een actie is van één leerling of een hele school. Niet voor niks laat Eco-Schools zich omschrijven als een ‘fun, action-oriented programme’. Tijdens de conferentie brengen we in kaart hoe het is gesteld met de ontwikkeling van schoolbrede aandacht voor duurzaamheid en delen vooral heel veel ‘positive handprints’ die mensen op scholen leveren.

Partner worden

Als coördinator van Eco-Schools Nederland zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie. Denk aan verblijf, diners, vergaderlocaties, transport etc. Om deze conferentie mogelijk te maken zijn we op zoek naar partners die dit met ons mede mogelijk maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, bijvoorbeeld:

  • Financiële bijdrage voor de organisatie
  • Sponsoring van bijvoorbeeld een diner of lunch
  • Deelname aan de duurzame producten markt
  • Adverteren in Eco-Schoolscommunicatie

Wil jij deze unieke conferentie mede mogelijk maken? En wil je hét internationale programma voor duurzaamheid op school steunen? Neem dan contact met Hak van Nispen via
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 030 - 635 89 11

Of lees de brochure voor meer informatie.
Download de brochure