Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid? Werkt jouw schooldirecteur samen met scholen in ontwikkelingslanden? Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Deel je verhaal en inspireer andere docenten om met duurzaam onderwijs aan de slag te gaan! 

duurzame docent

Over Duurzame Docent

Veel docenten werken dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een duurzame toekomst. Maar er zijn ook veel docenten die dit wel willen, maar niet goed weten hoe. Om deze docenten te helpen en te stimuleren verzameld de coöperatie Leren voor Morgen zoveel mogelijk verhalen op www.duurzamedocent.nl. Een plek voor inspiratie, maar ook om de duurzame docenten van ons land in het zonnetje te zetten. De docenten dingen namelijk mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2019’. De jury kiest de Duurzame Docent 2019, één docent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en een uit het hoger onderwijs. De 4 Duurzame Docenten worden rond de Dag van de Duurzaamheid verrast met een prijs. 

Aanmelden

Op de website www.duurzamedocent.nl kun je jouw verhaal of die van een collega of docent vertellen. Alle docenten van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs worden uitgenodigd hun verhaal te delen. Sta jij er al bij?