Lentiz LIFE (3).jpg

Geef je les in maatschappijleer, aardrijkskunde, scheikunde, natuurkunde, wiskunde, biologie, Nederlands, Engels of kunst? Gaat je hart sneller kloppen van klimaatthema’s als droogte, hitte, wateroverlast en overstromingsrisico’s? Vind je dat deze thema’s veel meer en beter aangeboden kunnen worden binnen jouw vak? Dan is dit ontwikkeltraject iets voor jou!

Klimaatinspiratiekaarten: wat zijn dat?

Eco-Schools en ANMEC gaan samen een set inspiratiekaarten over klimaatadaptatie ontwikkelen, in opdracht van de Gemeente Amsterdam en Waterschap AGV. Elke inspiratiekaart geeft in 2 A4’tjes per vak actualiteiten en praktische lestips over de thema’s droogte, hitte, wateroverlast en overstromingsrisico. Het doel van de inspiratiekaarten is om docenten op middelbare scholen vanuit diverse vakken van praktische input voorzien over hoe ze het thema klimaatadaptatie kunnen behandelen in hun lessen. Het eindproduct is een bruikbaar, behapbaar en inspirerend document, waar docenten gemakkelijk lesideeën uit kunnen halen.

Er worden inspiratiekaarten gemaakt voor de vakken:

  • Biologie
  • Aardrijkskunde
  • Natuurkunde, Scheikunde, en Wiskunde
  • Maatschappijleer
  • Talen (Nederlands en Engels)
  • Kunst

Meedenken en doen

Jouw inbreng als vak-kenner wordt erg gewaardeerd! Voor het ontwikkeltraject Klimaatinspiratiekaarten zoekt het team docenten vanuit het middelbaar onderwijs die graag mee willen denken over de uitwerking van deze lesideeën vanuit het eigen vakgebied. Van jou wordt gevraagd om ideeën aan te dragen, passend bij je vak. We werken daarbij lekker oplossingsgericht en zullen online via videobellen en mural samenwerken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdsinvestering

Vóór de zomervakantie starten we met het thema droogte. Aan de andere drie thema’s werken we tot en met november. Meedenken houdt in dat we 3 keer een uur bijeenkomen.

De eerste online bijeenkomst is op maandag 21 juni van 16-17. We vragen je om voorafgaand aan deze bijeenkomst wat ideeën op papier te zetten. In de bijeenkomsten hebben we tijd om deze uit te wisselen en kom je in contact met andere bevlogen docenten. Voor de tweede en derde bijeenkomst zullen we een datumprikker versturen.

RuthAnne

Interesse?

Ben je gemotiveerd om samen met Anne en Ruth en de rest van het team aan de slag te gaan? Ben je bereid om 10 uur hierin te investeren, verdeeld over de maanden juni tot en met november 2021 (m.u.v. de zomervakantie) om het lesprogramma van je vak te verrijken met klimaatonderwerpen? Stuur dan een mailtje naar Anne waarin je vertelt:

  1. welk vak je geeft en of je in onder- en/of bovenbouw lesgeeft;
  2. op welke school je werkt en; 
  3. in 1 of 2 zinnen aangeeft waarom je graag meedoet.

We kijken uit naar je reactie! Mailen kan naar Anne via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.