Bosseschool (4).jpg

Steeds meer leerlingen laten van zich horen door mee te doen met klimaatstakingen. Hoe maak je als docent op een goede manier gebruik van deze actiebereidheid en biedt je leerlingen een echt handelingsperspectief als het gaat om duurzaamheid? Dat wordt besproken tijdens de docententraining: Empowerment voor Duurzame Ontwikkeling op 9 december (15.30 uur - 20.00 uur) in Wageningen.

Nascholing WURIn de nascholing Empowerment voor Duurzame Ontwikkeling gaat het over onderwijs met hoofd, hart én handen: Hoe inspireer je de leerlingen om zelf bij te dragen aan een duurzame samenleving. Hoe breng je duurzame alternatieven en een duurzame levensstijl dichterbij? We gaan in deze praktische training in op gedragspsychologie en wat je daarvan kunt leren voor je eigen onderwijs.

We gaan kijken naar inspirerende voorbeelden. Denk aan Greta Thunberg of Boyan Slat, maar ook naar voorbeelden dichtbij van jongeren in Nederland die in actie komen en hun eigen duurzame droom vormgeven. 

Ook gaan we aan de slag met vragen als: Wanneer voel je je machteloos? En wanneer krachtig? Wat maakt je groter en wat maakt je kleiner? Waar krijg je energie van? Waar heb je invloed op, en waar niet? Hoe werkt dit bij jouzelf en bij de leerling? En hoe kun je deze inzichten toepassen in jouw lessen?

De WUR en Eco-Schools bieden samen deze docententraining Empowerment voor Duurzame Ontwikkeling aan.

Aanmelden

Meer informatie over het programma een aanmelden kan via deze link.

Bron: WageningenUR