International School Amsterdam (16).jpg

Hoewel duurzaamheid natuurlijk elke dag belangrijk is, is hier in het onderwijs een speciale dag voor uitgroepen: ieder jaar wordt op 10 oktober de Dag van Duurzaamheid in het Onderwijs gevierd. De coöperatie Leren voor Morgen wil op deze dag laten zien dat er al veel duurzame initiatieven in het onderwijs zijn. Door deze vol enthousiasme te tonen, worden anderen aangemoedigd ook mee te doen. In dit artikel lees je wat je deze dag kunt doen!

  1. De voorleesactieDag van de Duurzaamheid Onderwijs

Je kunt met je school meedoen aan de voorleesactie. Dit is een jaarlijkse actie waarbij door heel Nederland duizenden voorleesmomenten plaatsvinden. De Dag van de Duurzaamheid start in de ochtend altijd met de aftrap van deze actie middels een Centraal Voorleesmoment. Naast de vele docenten lezen er ieder jaar ook BN’ers, burgemeesters, ouders, wethouders en ruim 7000 pabo-studenten voor. Het voorlezen gebeurt uit een speciaal voor deze dag gemaakte verhalenbundel. Dit jaar is de titel: De kracht van nieuwe energie. Scholen die zich aanmelden om mee te doen aan de voorleesactie ontvangen gratis het voorleesboek. Meer informatie over de voorleesactie.

  1. Duurzame les

Op 10/10 wordt er in heel Nederland door vrijwilligers een duurzame les gegeven. One Future Play ontwikkelt samen met Duurzame Pabo een les in game vorm. Samen berekenen jullie de impact van de klas op de aarde, hoeveel aarde er nog over is, leren jullie over oorzaken en natuurlijk oplossingen en meten jullie de wil van de klas om de wereld te verbeteren. Wil je hier meer over weten? Kijn dan op de site van Duurzame Les.

  1. Een eigen activiteit

Zelf ook een goed idee voor de Dag van de Duurzaamheid? Natuurlijk kun je ook je eigen activiteit organiseren!
Kijk voor meer informatie op de website: https://www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl/

Wat doen jullie op de Dag van Duurzaamheid in het Onderwijs? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..