Zevensprong_Houten_9-10-2019 (48).jpg

De eerste zomervakanties zijn begonnen en voor de rest staat de vakantie voor de deur! De examens, de cito-toetsen, de musicals en de kampen zijn bijna voorbij en als we niet oppassen, dan rent iedereen de school zo de school uit. Nog heel even jullie aandacht graag, wat er is een grote kans om nog iets heel goeds te doen voor het milieu én je portemonnee!

Wie zet het koffiezetapparaat uit?

De scholen die al op zoek zijn geweest naar de energieslurpers, die weten het: het is echt zinvol om tijdens de vakantie de stekkers van de computers, smartboards en koffiezetapparaten eruit te trekken of de ijskast op een lage stand te zetten. Hierbij het vakantieprotocol met nuttige tips. Gebruik het en de winst is voor jullie!

En dan... lekker duurzaam op vakantie!

proud of our green keyDuurzaam op vakantie, hoe ziet dat eruit? Dat kan van alles zijn. Misschien kies jij wel voor een vakantie in eigen land en bespaar je zo flink op vlieg- of autokilometers. Of misschien ben jij wel een duurzame toerist die bij het uitzoeken van excursies en andere tripjes zo veel mogelijk de lokale economie verder helpt. Struin eens rond op het web, zoek op 'duurzaam toerisme' en je zult zien dat er ontzettend veel tips zijn om de zomer lekker duurzaam door te komen!

En wist je dat je ook op vakantie kunt met de het broertje en zusje van Eco-Schools? Eco-Schools is een van de vijf programma’s van de Foundation for Environmental Education (FEE). De Blauwe Vlag (voor stranden en jachthavens) en Green Key (voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt) zijn ons broertje en zusje. Wist je dat er bijvoorbeeld heel veel campings en hotels zijn met het Green Key label? En dat stranden met een Blauwe Vlag in het algemeen heerlijk schoon zijn? Neem eens een kijkje op de websites en zoek een mooie locatie uit; ze zijn er over heel de wereld.

fee programmas

Wij wensen jullie allen een heerlijke zomervakantie toe. Tot in het nieuwe schooljaar!

Het team van Eco-Schools Nederland