Zevensprong_Houten_9-10-2019 (48).jpg

Vanaf het begin van volgend schooljaar zal er een nieuwe manier zijn om de Eco-Scan uit te voeren: de Eco-Schools app! De app zal het makkelijker maken om jullie school op verschillende Eco-Schools thema’s te beoordelen. De app kan worden gedownload door leerlingen in de Android en Apple App Store. Ook kun je met deze app de scores van jouw school vergelijken met de scores van andere scholen in Nederland. Docenten kunnen de resultaten van de scan downloaden in een online dashboard.

Erasmus+/AGREE

De app is ontwikkeld als onderdeel van het Erasmus+/AGREE project. Binnen het Europese Erasmus+ programma, hebben vijf scholen uit Zweden, Griekenland, Hongarije, Frankrijk en Nederland samengewerkt om de Eco-Schools app te ontwikkelen. De app is een co-creatie van leerlingen van de vijf scholen en SME, de coördinator van Eco-Schools in Nederland. Ook coördinatoren van Eco-Schools in de andere landen hebben geholpen om te app te ontwikkelen.

Gebruik van de app

Vanaf september kunnen alle scholen in het Eco-Schools programma de app gebruiken. Een handleiding voor docenten zal begin volgend schooljaar beschikbaar zijn. Let op: de app zal alleen beschikbaar zijn in het Engels.