Wellant Boskoop.jpg

ehbkv"We staan aan de vooravond van de grootste transitie in de geschiedenis. De grootste uitdaging op dit moment is echter niet de techniek. Het is de mens en zijn motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk." 

~ www.eerstehulpbijklimaatverandering.nl

Als Eco-teamlid zullen deze woorden voor niet onbekend zijn. Lol en enthousiasme zijn in de meeste gevallen de drijfveren van Eco-teams door het hele land. Niet altijd is dat echter even gemakkelijk aan te wakkeren. Klimaatverandering is heftig, complex en ongrijpbaar. Veel mensen denken: 'Wat kan IK nou doen?' En terecht!

Goed nieuws! Er komt een boek dat jou kan helpen om zorgen voor het klimaat nog LEUKER te maken. Het boek heet 'Eerste Hulp bij Klimaatverandering'.

Dit boek maken is een megaproject. Drie jaar geleden is Anabella Meijer eraan begonnen. Ze werkte als striptekenaar maar vroeg zich af: waarom doen we niet genoeg? In haar vrije tijd is ze zich daarom gaan verdiepen in de psychologie achter klimaatapathie. Ondertussen werken er vier mensen aan mee, naast allerlei enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels is het bijna af en moet het straks gedrukt gaan worden! Daarvoor vragen ze steun. Via een crowdfundingcampagne wordt geld opgehaald om het drukwerk te bekostigen.

Steun het boek!

 

Het team van Eco-Schools Nederland doet mee aan Klimaatbingo

20180604 092830Onderdeel van de campagnemaand is een 'Klimaatbingo'. Via verschillende missies wordt iedereen uitgedaagd om ook het klimaat én het boek #EHBKV op de kaart te zetten. Het team van Eco-Schools Nederland doet ook mee! Volg ons via Instagram, Facebook of Twitter via #EHBKV en zie hoe we alle missies voltooien.

klimaatbingo challenges