Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Afgelopen vrijdag deden veel scholen mee aan de Koningsspelen, een sportief feestje voor alle leerlingen op de basisschool. Het officiële thema van dit jaar was ‘water drinken’. Uit onderzoek van bureau Kantar onder 3300 basisschoolleerlingen blijkt namelijk dat slechts 33 procent van de kinderen kraanwater drinkt op school. Wat drinken jullie op school? Nemen de leerlingen een pakje drinken mee of hebben ze een bidon die ze steeds vullen met water?

Meerdere thema’s tegelijk

Water drinken is gezond en pakjes vervangen door hervulbare flessen zorgt voor aanzienlijk minder afval op school. Ervoor zorgen dat leerlingen water gaan drinken uit hervulbare flessen is dus een stap waarmee je aan meerdere Eco-Schools thema’s tegelijk kunt werken!

Watertappunt op school

Een manier om dit nog leuker en makkelijker te maken is door het installeren van watertappunten in de school en op het schoolplein. Door het watertappunt opvallend te maken met bijvoorbeeld een poster, worden leerlingen er op een leuke manier aan herinnerd om water te drinken. Goed nieuws: je kunt nu een subsidie aanvragen voor watertappunten bij jullie op school. Staatssecretaris Blokhuis stelt daar 2 miljoen euro voor beschikbaar. Scholen die zich aanmelden voor de subsidie kunnen driekwart van de kosten vergoed krijgen (bron: NOS).

Meer informatie over het aanvragen van een watertappunt vind je hier.