Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Duurzaamheid is een onderwerp dat niet alleen leeft alleen onder volwassenen, maar ook onder kinderen. Vorige week werden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen om het thema duurzaamheid te bespreken. In dit artikel vind je een overzicht van deze activiteiten!

Zapp your planet

Zapp, het kinderblok van de NPO, organiseerde zaterdag 18 mei de actiedag Zapp Your Planet. Duizenden kinderen kwamen bij elkaar om van alles te doen en te zien rond het thema klimaat. Verschillende artiesten kwamen optreden, er waren meet & greets en kinderen konden verschillende workshops doen. Met Power Checks konden kinderen in een app punten krijgen door aan te geven welk gedrag ze gingen veranderen om energie te besparen, zoals een dag niet douchen, het licht uit doen als er niemand is of een uur offline gaan. Bij de speciale persconferentie van het Jeugdjournaal vroegen veel kinderen wat zij zelf kunnen doen voor het klimaat. Als antwoord hierop heeft het Jeugdjournaal een leuke video gemaakt. Bekijk de video hier.

20190518 160519

Bron: Zapp 

Kids Klimaat Experience

Gemeente Breda en het waterschap Brabantse Delta, organiseerden donderdag 16 mei de Kids Klimaat Experience als onderdeel van hun ‘Week van ons water’. Het doel van deze dag was om met kinderen te praten over klimaatverandering en een duurzame omgang met water. Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda waren uitgenodigd. Ook astronaut André Kuipers en andere bekende sprekers waren op de dag aanwezig. Tijdens de dag konden leerlingen verschillende workshops doen zoals ‘Maak een groen schoolplein’, ‘maak je eigen klimaatvlog’ en ‘experimenteer met waterproefjes’.

kids klimaat experience

Bron: Gemeente Breda, BredaVandaag

Kindergehaktdag

Woensdag 15 mei was het voor volwassenen Verantwoordingsdag, of ook wel Gehaktdag: op deze dag legden ministeries verantwoording af over de financiën en het gevoerde beleid in 2018. Ook wordt er op deze dag bekend gemaakt hoe het ervoor staat met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Speciaal voor kinderen werd er deze dag ook een Kindergehaktdag georganiseerd. In het NEMO Science Museum in Amsterdam kwamen kinderen en volwassenen bij elkaar om te praten over duurzame energie, gelijke kansen voor iedereen en duurzame productie en consumptie. “Als kind heb je weliswaar geen stemrecht, je hebt wel recht op de eerlijke feiten zodat je zelf een mening kunt vormen. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.” zo zegt de website van 17 Doelen die je deelt.

kindergehaktdag large

Bron: 17 Doelen die je deelt

Was jij aanwezig bij een van deze activiteiten? Wij horen graag hoe je het vond!