neptunus-6753.jpg

IMG 20170112 WA0001

Een feestelijke dag: AOC de Groene Welle kreeg op 12 januari de Groene Vlag uitgereikt. Gedeputeerde Erik Lievers en wethouder Filip van As van de gemeente Zwolle, die aanwezig waren, kregen beiden een persoonlijke rondleiding door de school onder leiding van de leerlingen van het Eco-team.

Bijzondere prestatie

De Groene Welle heeft de afgelopen twee jaar op een bijzonder goede manier aan het Eco-Schoolsprogramma gewerkt en duurzaamheid echt weten te integreren in de cultuur van de school. Twee uur per week werken de leerlingen van de tweede klas van het Groene Lyceum onder begeleiding van de economiedocent aan hun eigen duurzame acties. Zij zijn met recht trots op projecten die zij de afgelopen twee jaar realiseerden waaronder gescheiden afvalinzameling in de hele school, een watertappunt, sensorkranen in de toiletten en ledverlichting. Ook communicatie heeft de Groene Welle hoog in het vaandel. Niet alleen het Eco-team en de leerlingen van de Eco-Schoolsklas weten wat er gebeurt, ook de andere leerlingen, docenten, buurtbewoners, ouders en andere scholen uit Zwolle worden betrokken bij duurzaamheid. Uiteraard is de school nog niet klaar met duurzaamheid, de Groene Vlag lijkt juist een aanmoediging om nog meer met duurzaamheid aan de slag te gaan. Het dak van de school moet worden vernieuwd. 'Dat doen we natuurlijk op een duurzame manier.' aldus de directie. Ook zal duurzaamheid een nog sterkere plek krijgen in het curriculum.

Nieuwe Energie Overijssel

Tijdens deze feestelijke uitreiking van de Groene Vlag was ook de Energiebus van de Provincie Overijssel aanwezig. De leerlingen konden met de energiefiets hun eigen slagroom kloppen voor je kopje warme chocolademelk.
Met de energiebus en de campagne 'Nieuwe Energie Overijssel' wil de provincie Overijssel laten zien dat er meer nodig is om de energievoorziening in de provincie toekomstbestendig te maken. ‘Twintig procent besparen of duurzame energie’; wat betekent dat? Over de vraag hoeveel er bespaard of opgewekt moet worden en hoe dat zou moeten gebeuren ging de provincie in gesprek met de aanwezigen. De keuze voor windmolens, zonnepanelen of elektrische auto’s wil de provincie samen met de bewoners maken. De leerlingen van de Groene Welle konden daar goed over meedenken! 'Windmolens? Die zetten we gewoon in het bos, die steken er toch boven uit.'