Lentiz LIFE (3).jpg

Na het succes van de afgelopen jaren kunnen leerkrachten van de groepen 5 tot en met 8 weer gebruik maken van het gratis lespakket De Grote Plantenjacht! Met dit lespakket onderzoeken leerlingen de omgeving van de school en maken ze een actieplan om biodiversiteit rond de school te vergroten. Het lespakket kan aangevraagd worden door alle basisscholen, ook als ze (nog) niet meedoen aan Eco-Schools.

Het project

De Grote Plantenjacht bestaat uit vijf lessen van 30 – 60 minuten. Voor het beste leereffect worden de lessen aansluitend op elkaar uitgevoerd, bijvoorbeeld gedurende een projectweek of verspreid over een langere periode. Je kunt het project tot uiterlijk eind mei 2020 uitvoeren.

Plantenjacht

Meedoen is gratis

Meedoen aan De Grote Plantenjacht is gratis. Scholen krijgen zelfs na afloop €100,- om het actieplan van de leerlingen te realiseren! In ruil daarvoor vragen we wel om twee kleine rapportages, foto’s en een kort verhaal over het project. Het is namelijk een internationaal project waarbij de opdrachtgever, FEE International, benieuwd is naar de ervaringen en het effect.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via: https://eco-schools.nl/de-grote-plantenjacht