Lentiz LIFE (3).jpg

handboek Eco teamsZijn jullie op school aan de slag met Eco-Schools of gaan jullie binnenkort beginnen? Goed nieuws! Er is namelijk een nieuw handboek beschikbaar dat jullie nu nóg beter op weg helpt. Het handboek is beschikbaar voor alle Eco-teams, dus log snel in met jullie schoolaccount!

Log in

Van handleidingen naar handboek

Tot nu toe waren er voor alle zeven stappen handleidingen beschikbaar. Per stap wordt een praktische uitleg gegeven en tips voor de uitvoering van de stap. Daarmee konden Eco-teams al flink aan de slag. In het handboek is dit uitgebreid met voorbeelden, geactualiseerde tips en vooral nog veel meer extra informatie. Zo is er in het handboek ook meer te lezen over de filosofie van Eco-Schools (‘student-led change’) en gaan we in op de wijze van certificering.

Criteria voor certificering

In september publiceerden we de criteria die dit schooljaar gelden voor de audits voor het Bronzen certificaat, het Zilveren certificaat en de Groene Vlag. Door deze criteria als Eco-team goed te bestuderen, weten jullie zeker dat jullie vanaf het begin aan de goede dingen werken. Je kunt de criteria gebruiken als checklist: voldoen we overal aan? Zo voorkom je vervelende tegenvallers als de auditeurs van Eco-Schools Nederland jullie documenten bekijken. In het handboek wordt regelmatig naar deze criteria verwezen.

Lees meer over de certificering van Eco-Schools

Nog meer documenten in de maak

De ontwikkeling van nieuwe ondersteunende documenten houdt hier nog niet op. Zo werken we nog aan diverse workshops die jullie als Eco-team kunnen krijgen en aan een vernieuwde basispresentatie over duurzaamheid. Hebben jullie andere wensen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!