Bosseschool (4).jpg

De universiteit van Wageningen (WUR) gaat onderzoek doen naar de effecten van planten op school. Hebben jullie als school veel planten en zijn jullie benieuwd naar het effect? Of willen jullie graag veel planten, maar wil je eerst weten wat het oplevert? Geef je dan snel op!

Er is plek voor totaal vijf scholen. Er hebben zich al twee aangemeld! Als je je aanmeld word je in de loop van dit voorjaar uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hierin krijg je alle informatie over het onderzoek. Wat houdt het precies in, hoelang duurt het en wat wordt er precies van  jullie verwacht? Het onderzoek zelf start eind 2019 of begin 2020.

planten klas

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je als school aanmelden? Neem dan contact op met Peter Eisenburger via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel. 06-45550935. 
Peter Eisenburger is oud-directeur van het Kandinsky College in Nijmegen en werkt momenteel met een aantal bedrijven en instellingen aan het project ‘Nog Groenere Scholen’.

Eerdere onderzoeken

Eerder waren er al scholen die op kleine schaal mee hebben gedaan aan Plant in de klas-projecten. Het rapport van het meest recente project vind je op internet onder de naam ‘Plant in de klas – Westland’. De universiteit van Wageningen heeft ook al eerste onderzoeksresultaten gedeeld in een aantal factsheets. Bijvoorbeeld: Groen en leren, Groen en werken, Groen en zorg, Groen en leven. Lees deze op www.wageningenduurzaam.nl.