Wellant Boskoop.jpg

Regelmatig wordt er nieuw duurzaam lesmateriaal gemaakt. Wij zetten hier wat leuke, makkelijk raadpleegbare lessenreeksen en lesmaterialen op een rij.

Gloednieuw lesmateriaal van De Bosatlas

header BOS duurzaamheid 1750x288

Alle hoofdstukken uit de Bosatlas van de Duurzaamheid zijn nu online gratis beschikbaar raadpleegbaar. Ieder hoofdstuk is afzonderlijk te raadplegen als bladerboek. De voordelen op een rij:

  • zestien lessen bij de atlas
  • elke les maakt gebruik van één of meer hoofdstukken uit de atlas, en kan worden gedownload als pdf
  • alle lessen zijn voorzien van sterren, die een tijdsindicatie geven van de les
  • lessen zijn onafhankelijk van elkaar, maar ook opvolgend te gebruiken
  • verdieping en verbreding aanwezig

Veel bosatlasplezier!

Leren over zonne-energie

CBS Bosseschool 1

Stichting Schooldakrevolutie stimuleert leren over zonne-energie. Het vernieuwde workshopportaal van Schooldakrevolutie is toegankelijker en staat boordevol met (veelal gratis) materiaal over klimaatonderwerpen. In deze omgeving vind je toegankelijk lesmateriaal dat in het teken staat van het Junior Global Goal ‘schone energie’. Je kunt er makkelijk mee aan de slag, in de klas of thuis.

Zet leerlingen uit alle basisschoolklassen aan het werk met concrete lesideeën, lespakketten en korte workshops. Kijk rustig rond.Er zijn workshops, korte lessen, video’s en experimenten te vinden voor alle groepen van verschillende aanbieders. Bekijk ook boekentips en links naar technische sets waarmee leerlingen zelfgemaakte voertuigen of een robot op zonne-energie laten werken. Het lesmateriaal op het workshopportaal past bij verschillende kerndoelen van het leergebied ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ en bij W&T-onderwijs (wetenschap en technologie). Interesse gewekt? Kijk rustig rond.

Een voorbeeldles vind je hier:

Schooldakrevolutie