Lentiz LIFE (3).jpg

De kerstvakantie staat voor de deur. Bij jullie op school staat de kerstboom vast te pronken in de hal en verschillende kerstvieringen vullen de uren van de laatste schoolweek van 2019. Nog heel even de aandacht! Vergeet niet deze laatste week ook aandacht te besteden aan het milieu.

Wie zet het koffiezetapparaat uit?

Scholen die al eens op zoek zijn geweest naar energieslurpers weten het: het is echt zinvol om tijdens de vakantie stekkers van computers, smartboards en koffiezetapparaten eruit te trekken, de ijskast op een lage stand te zetten en kachels uit te zetten. Dit en meer handige tips staan in het vakantieprotocol. Gebruik de tips en draag bij aan een duurzame start van 2020.

Vakantieprotocol

En wat kan je thuis doen?

Staat bij jullie thuis de kerstboom nog niet? Denk dan na over waar je de kerstboom gaat halen, want wist je dat je ook kerstbomen kunt adopteren of huren? Dan breng je ze na de kerstdagen weer terug en beland de boom niet op een brandstapel.

Bij kerst horen lampjes en kerstversiering. Wanneer je nieuwe lampjes gaat kopen, kies dan voor ledverlichting. Gebruik daarnaast timers en zorg ervoor dat de verlichting uit is wanneer je het huis verlaat. Wil je dit jaar andere kerstversiering, koop het dan niet nieuw, maar kijk eerst naar tweedehandsopties op bijvoorbeeld marktplaats of in de kringloopwinkel.

Een kenmerk van kerst zijn ook de lekkere kerstdiners, daarbij wordt vaak veel vlees gegeten. Een uitdaging is om meer vegetarische opties op tafel te zetten. Grill bijvoorbeeld groenten als paprika en aubergine en maak zelf een groenteburger.

Fijne feestdagen

Wij wensen jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Met duurzame voornemens gaan wij knallend 2020 in.

Eco-Schools Nederland.