Wellant Boskoop.jpg

Vorig jaar schreven we over een onderzoek van Essity naar hygiëne op Nederlandse schooltoiletten. Toen bleek dat meer dan de helft van de leerlingen liever niet naar de wc gaat op school. Dit jaar heeft Essity weer een onderzoek gedaan naar toiletten op basisscholen. 

De onderzoeksresultaten

Uit het onderzoek komt dat leraren vinden dat jongenstoiletten viezer zijn dan de meisjestoiletten. Ze denken vooral dat dit komt doordat jongens staand plassen: 90% van de leraren denkt dat de jongenstoiletten schoner zouden blijven als jongens zittend plassen. Tweederde van de leraren vindt dan ook dat een regel kan worden voor jongens om zittend te plassen. Lees hier verder voor de rest van de resultaten.

Thema hygiëne

Gezondheid & hygiëne is één van de tien thema's van Eco-Schools. Hebben jullie dit thema gekozen? Dan is het een goed idee om te werken aan schone toiletten op school. Essity benoemt dat naast goede schoonmaak, gedrag misschien wel belangrijker is. Als iedereen met elkaar zorgt dat de toiletten op school schoon blijven, hoeft er minder vaak schoongemaakt te worden én is het fijner om op school naar de wc te gaan.