Zevensprong_Houten_9-10-2019 (48).jpg

Artikel 3 inspiratiewebinarAfgelopen maart heeft het Inspiratiewebinar plaatsgevonden waarbij docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs zijn samengekomen om inspiratie op te doen, tips te krijgen en ervaringen te delen op het gebied van verduurzaming op school. Heb je het Inspiratiewebinar gemist? Geen zorgen! Op maandag 13 juni 16-17 uur (online via Zoom) geven we het webinar nogmaals. Aanmelden voor 13 juni?

Voor wie en waar?

Datum en tijd: maandag 13 juni, 16.00 – 17.00 uur (online, via Zoom)
Doelgroep: docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs
Inschrijven kan tot 9 juni 2022!

Aanmelden

Inhoud van het Inspiratiewebinar

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • je krijgt een beeld van wat je kunt doen om duurzaamheid op school te stimuleren, van praktische tips van andere docenten tot theorieën als de Whole School Approach;
  • je ontmoet docenten en schoolleiders die met dezelfde zoektocht bezig zijn;
  • je brengt in kaart op welke gebieden je nog meer duurzaamheid in je lessen kunt integreren;
  • je krijgt een inleiding op hoe je als docent en als school met duurzaamheid aan de slag kunt;

Highlights Inspiratiewebinar 17 maart

  • Wil je je school verduurzamen? De ‘Whole School Approach’ is een benadering waarbij vanuit een centrale visie wordt gewerkt aan het stap voor stap verduurzamen van alle schoolonderdelen (denk aan curriculum, gebouw, pedagogiek & didactiek).
  • Wil je een circulair project opzetten of je curriculum verduurzamen? Als handvat kan je de 8 docentrollen gebruiken om inzicht te krijgen in de verschillende rollen die hierbij komen kijken.
  • Wil je leerlingen in de les aan de slag laten gaan met de Sustainable Development Goals? Het Ministerie van de Toekomstspel biedt uitkomst. Ook leuk om met collega’s te spelen!
  • Wil je in de klas aan de slag met het klimaat? Gebruik dan de klimaatinspiratiekaarten van het ANMEC als inspiratiebron. Deze kaarten bieden praktische lesideeën over de subthema’s droogte, hitte, wateroverlast en overstromingen. Ze zijn gemaakt voor de vakken Aardrijkskunde, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Kunst, Nederlands, Engels en Maatschappijleer.

Aanmelden en vragen

Heb je vragen of onderwerpen waar je over geïnspireerd wilt worden? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan tot 9 juni 2022!

Naam contactpersoon: