Artikel 3 inspiratiewebinarAfgelopen maart heeft het Inspiratiewebinar plaatsgevonden waarbij docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs zijn samengekomen om inspiratie op te doen, tips te krijgen en ervaringen te delen op het gebied van verduurzaming op school. Heb je het Inspiratiewebinar gemist? Geen zorgen! Op maandag 12 september  2022 van 16.00 tot 17.00 uur (online via Zoom) geven we het webinar nogmaals. Aanmelden voor 12 september?

Voor wie en waar?

Datum en tijd: maandag 12 september 2022, 16.00 – 17.00 uur (online, via Zoom)
Doelgroep: docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs
Inschrijven kan tot 10 september 2022!

Aanmelden

Inhoud van het Inspiratiewebinar

Als docent heb je je handen vol: toetsen nakijken, voldoen aan exameneisen, mentor zijn, vergaderen... Wil jij je leerlingen ook voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst en ruimte maken voor onderwerpen zoals klimaat en duurzaamheid? Dit webinar van een uur geeft je veel inspiratie en laat zien wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Wat doe je al aan maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, toenemende sociale ongelijkheid en waar kun je groeien? In dit webinar ontmoet je docenten die met dezelfde zoektocht bezig zijn en je krijgt een inleiding op hoe je als docent en als school met duurzaamheid aan de slag kunt. Ook maak je kennis met de ondersteuningsmogelijkheden van Wageningen Pre-University en Eco-Schools Nederland. We vertellen onder andere over onze training ‘Werken aan de school van de toekomst’.

Na dit inspiratiewebinar duurzaam onderwijs:

  • Heb je kennis gemaakt met denkkaders rondom duurzaamheid op school, denk aan de Whole School Approach.
  • Heb je concrete tips en handvatten meegekregen voor het verduurzamen van de school en het curriculum.
  • Ben je geïnspireerd door voorbeeldverhalen van andere duurzame docenten en leerlingen;
  • Heb je ervaringen gedeeld met collega-docenten.
  • Ben je in staat om te beslissen wat je nodig hebt om de volgende stappen te kunnen zetten.

Highlights eerdere inspiratiewebinars

  • Wil je je school verduurzamen? De ‘Whole School Approach’ is een benadering waarbij vanuit een centrale visie wordt gewerkt aan het stap voor stap verduurzamen van alle schoolonderdelen (denk aan curriculum, gebouw, pedagogiek & didactiek).
  • Wil je een circulair project opzetten of je curriculum verduurzamen? Als handvat kan je de 8 docentrollen gebruiken om inzicht te krijgen in de verschillende rollen die hierbij komen kijken.
  • Wil je leerlingen in de les aan de slag laten gaan met de Sustainable Development Goals? Het Ministerie van de Toekomstspel biedt uitkomst. Ook leuk om met collega’s te spelen!
  • Wil je in de klas aan de slag met het klimaat? Gebruik dan de klimaatinspiratiekaarten van het ANMEC als inspiratiebron. Deze kaarten bieden praktische lesideeën over de subthema’s droogte, hitte, wateroverlast en overstromingen. Ze zijn gemaakt voor de vakken Aardrijkskunde, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Kunst, Nederlands, Engels en Maatschappijleer.

Aanmelden en vragen

Heb je vragen of onderwerpen waar je over geïnspireerd wilt worden? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan tot 10 september 2022!

Naam contactpersoon: