2020 05 07 artikel Milieumagazine

(Foto Arie Kievit)

Op 9 oktober 2020 is het weer de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool tot het meedoen aan de Voorleesactie. Doe jij ook mee? Je kunt je nu aanmelden via de nieuwe website.

We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, klimaat, gezondheid en armoede (de SDG’s). In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat studenten en leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien en dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De dag van de Duurzaamheid geeft hier een jaarlijkse impuls aan.

Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen op 9 oktober. Organiseer bijvoorbeeld een activiteit voor jouw school: een gastles, een bezoek aan een duurzaam bedrijf, de start van Eco-Schools of een project rondom thema’s als afval of energie.

Ook kun je openbare activiteiten organiseren. Dit zijn activiteiten die op 9 oktober 2020 plaatsvinden en waar anderen aan mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een congres, recordpoging of kortingsactie. Kijk hier wat anderen organiseren of bekijk voorbeelden van voorgaande jaren.

Meld je hier aan voor de Dag van de Duurzaamheid