Wellant Boskoop.jpg

Wereldwatercollege 1Wat houdt een studie en werken op, in, rond en met water in? Dat laten we graag zien tijdens het jaarlijkse Wereld Water College. Leren over de geschiedenis, het heden en de toekomst van water. Lassers, bouwers, onderzoekers, bedenkers, leiders, ontwerpers, de Nederlandse watersector zoekt knappe koppen en gouden handen. Wederom zijn dit jaar 1000 bovenbouw scholieren voortgezet onderwijs uitgenodigd te komen kijken naar de wondere water wereld. Kom met je klas langs op dinsdag 26 juni 2018, tijdens de Finishweek van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

Aanmelden als school

Wij noemen ‘water’ ook wel ‘het blauwe goud’. De wereldbevolking blijft groeien en mensen trekken steeds meer naar steden in vruchtbare en veelzijdige gebieden zoals aan de monding van een rivier. Dit zijn delta steden. Nederland is eigenlijk dé delta van Europa. Waterveiligheid, sanitatie, energie, transport, zuiveringen, nieuwe grondstoffen delven, land bouwen, kunstwerken ontwerpen, er zijn onnoemelijk veel uitdagingen in onze veelzijdige sector. Zeker niet alleen voor techneuten!

Op dinsdag 26 juni 2018, tijdens de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag, presenteren verschillende partijen de vele mogelijkheden die de watersector biedt. Er zijn tal van watersportactiviteiten, een innovatiepaviljoen en aandacht voor het behoud van onze oceanen. Op het Wereld Water College kunnen leerlingen ter plekke hun kwaliteiten testen en deze uitdagende sector leren kennen.

Aanmelden als bedrijf

Het Wereld Water College bestaat uit verschillende doe activiteiten die de leerlingen uitdaagt om meer te leren over de watersector. Afgelopen jaren zijn verschillende opstellingen bedacht door vele bedrijven. Een waterquiz, een interactief waterspel, het bouwen van sonarbootjes, het spuiten van een tulpeneiland, het ontwerpen van een weerstation, debatteren over regelgeving in Europa. Het college kan vergeleken worden met een markthal waar bedrijven hun specialiteiten laten zien aan toekomstige waterambassadeurs. Wellicht ontmoet u uw toekomstige top verkoper, dijkgraaf, wetenschapper of zelfs de nieuwe Nobelprijswinnaar.

Kijk voor meer informatie en sfeerimpressies van vorig jaar op: www.wereldwatercollege.nl