Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Wij merken dat de verschillende partijen die betrokken zijn bij het Eco-Schools programma de behoefte hebben om kennis en inspiratie met elkaar te delen. Docenten wisselen graag informatie met elkaar uit rondom het creëren van een Eco-code, begeleiders komen graag onderling in contact met elkaar en supporters helpen graag  met het delen van kennis met de scholen. Hoog tijd dat de verschillende behoeften en wensen worden onderzocht en er een plan komt te liggen voor het bouwen van een community! En dat gaat Nino de komende maanden tijdens zijn stage onderzoeken. Nino studeert Business Innovation op het Avans in 's-Hertogenbosch. Met zijn studie bedenkt hij duurzame, innovatieve oplossingen voor uitdagingen die spelen in bedrijven.  Nino gaat met zijn onderzoek bijdragen zodat jij als docent, schoolleider, supporter of begeleider kennis en inspiratie kunt delen met iedereen uit de community.  

Nino

Wat spreekt je het meeste aan bij Eco-Schools?

"De manier waarop er draagvlak voor het programma wordt gecreëerd binnen een school. Hiermee bedoel ik dat het mooi is dat de leerlingen centraal worden gesteld tijdens de route naar de Groene Vlag. Wanneer je leerlingen hierin niet zou betrekken en alleen maar informatie over duurzaamheid gaat ‘zenden’ lijkt me de kans groter dat dit bij het overgrote deel van de leerlingen het ene oor in- en het andere oor uit gaat. Door ze te betrekken en mee te laten denken worden zij enthousiast, het is namelijk weer eens wat anders dan de reguliere vakken op school. En als er iets aanstekelijk is, dan is het enthousiasme. Wanneer zo’n programma begint te rollen en leerlingen zien dat het leuk is om mee te denken en te doen zullen steeds meer leerlingen aansluiten op de weg naar de verschillende mijlpalen. Daarnaast zorg je ervoor dat er bewustzijn over duurzaamheid wordt gecreëerd bij de leerlingen en dit is iets wat extreem belangrijk is voor de toekomst, want zij ziín tenslotte de toekomst. "

Waar kijk je naar uit tijdens je stage?

"Ik kijk uit naar het gehele proces dat ik ga doorlopen tijdens mijn stage. Er is vooronderzoek gedaan naar wat de belanghebbenden missen in het huidige proces, namelijk een integrale manier om kennis en inspiratie met elkaar te delen. Maar daarnaast ben ik nieuwsgierig naar welke behoeftes er nog meer spelen rondom het programma van Eco-Schools en inzichten op te doen die nog nooit aan het oppervlak zijn gekomen. Ook sta ik te popelen om op basis van de nieuwe inzichten passende oplossingen te bedenken waarin er wordt voorzien in iedereen zijn of haar behoeften. "

Wat is jouw doel deze stage?

"Wat ik concreet wil bereiken is het leveren van een innovatie die invulling geeft aan het vraagstuk. Ik hoop deze innovatie op tijd neer te kunnen zetten, zodat ik het daarna in de praktijk gebruikt kan zien worden en waar nodig nog kan bijsleutelen. Tot slot hoop ik natuurlijk ook gewoon een leuke stageperiode te hebben waarin ik veel leer en waar nodig is anderen kan ondersteunen bij bepaalde vraagstukken en andersom. Als ik kijk naar het huidige team waar ik mee samenwerk twijfel ik er niet aan of dit goed komt."

Wil jij bijdragen aan Nino's onderzoek?

Heb jij ideëen over het delen van kennis en inspiratie binnen de community van Eco-Schools of wil je Nino helpen met zijn onderzoek? Laat het ons weten!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.